Kατηγορίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΕΚΤΑ

Τα σουβέρ του Honky Tonk

Η πλέξη linen stitch είναι πολύ ιδιαίτερη: δεν είναι πολύ ελαστική και δεν γυρνάνε οι άκρες της. Είναι, με άλλα λόγια, πλέξη ιδανική για σουβέρ.

Τα σουβέρ αυτά είναι πλεγμένα από νήμα 100% βαμβακερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις νήμα πάχους DK (που δηλαδή να έχει περίπου 100m ανά 50g) ή να κάνεις όπως έκανα εγώ, να πλέξεις μαζί δύο πιο λεπτά νήματα.

Καλό μέγεθος για σουβέρ είναι από 8,5 x 8,5 cm μέχρι 10 x 10 cm.

Αν δεν πετύχεις τις σωστές διαστάσεις, χρησιμοποίησε πιο χοντρές/λεπτές βελόνες ή/και πιο χοντρό/λεπτό νήμα.

Σουβέρ Honky Tonk - linen stitch - πλέξη λινό

Αν θέλεις να πιεις το ποτό σου πάνω σε original σουβέρ του Honky Tonk, μπορείς να πας στο The Honky Tonk Bar στην Αθήνα (Μπόταση 5, κοντά στα Εξάρχεια). Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω Κυριακή βράδυ που βάζει κλασική μουσική και τζαζ 🙂🎶.

Σουβέρ Honky Tonk - linen stitch - πλέξη λινό

Οδηγίες

Βάλε 25 πόντους.

Πλέξιμο με βελόνες - Πώς να ρίχνεις πόντους

1η σειρά (ανάποδη πλευρά του πλεκτού): Πέρασε 1 πόντο άπλεκτο ανάποδη με το νήμα μπροστά από το πλεκτό.  [1 πόντο ανάποδη, 1 πόντο άπλεκτο ανάποδη με το νήμα πίσω από το πλεκτό]. Επανάλαβε τις αγκύλες 11 φορές συνολικά. Πλέξε τους δύο τελευταίους πόντους ως εξής: 1 πόντο ανάποδη, 1 πόντο άπλεκτο ανάποδη με το νήμα μπροστά από το πλεκτό.

2η σειρά (καλή πλευρά του πλεκτού): [1 πόντο καλή, 1 άπλεκτο ανάποδη με το νήμα μπροστά από το πλεκτό]. Επανάλαβε τις αγκύλες 12 φορές συνολικά. Πλέξε τον τελευταίο πόντο καλή.

Επανάλαβε τις δύο αυτές σειρές ±21 φορές.

Πλέξε άλλη μία φορά την 1η σειρά.

Κλείσε όλους του πόντους και στερέωσε τις άκρες.

Πλέξιμο με βελόνες - Πώς να κλείνεις τους πόντους

Μπορείς, αν θέλεις, να αναρτήσεις το εργόχειρό σου στα social media. Αν με ταγκάρεις (@annaplexis.knits στο Facebook, Instagram και Threads, @annaplexis στο TikTok, Χ, Mastodon, tumblr και YouTube), θα το δω κι εγώ 😉

Hashtags: #honkytonkcoaster and #annaplexis

Σχολιάστε